Wie ben ik?

Mijn naam is Rob Keeris, professioneel en zelfstandig fotograaf.

Na twee studies fotografie aan de Kunstschool in Genk (België) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag succesvol te hebben afgerond, ben ik in 2000 begonnen als zelfstandig fotograaf in Den Haag. De eerste jaren heb ik mij hoofdzakelijk gericht op journalistieke fotografie. Voor persbureaus en kranten als Reuters, ANP, AP, Algemeen Dagblad, Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad reisde ik 7 dagen per week het nieuws en de politiek achterna.

In de jaren daarna werd mijn klantenbestand steeds diverser en ben ik mij ook bezig gaan houden met tijdschriftfotografie (reportages), portretfotografie en bedrijfsfotografie. Die diversiteit van mijn werk en de verschillende vormen van fotografie die mijn klanten wensen, zie ik als een enorm voorrecht. Ik kom hierdoor op de meest uiteenlopende plekken en elke dag sta ik weer voor nieuwe uitdagingen. De ene dag fotografeer ik bijvoorbeeld de veiling van het eerste vaatje haring voor de krant, de volgende dag schiet ik in de modder een reportage voor het kindertijdschrift Sam Sam. En soms sta ik diezelfde avond nog in pak bij een zakendiner van mijn opdrachtgever Shell. Het is een uitdaging om van elk moment weer een goede en mooie foto te maken die een verhaal vertelt en die in lijn is met de wensen van mijn opdrachtgevers.

Omdat ik mijzelf graag ontwikkel en fotografie niet los te denken is uit mijn eigen persoonlijke leven, ben ik vorig jaar ook begonnen met het fotograferen van baby’s en kinderen. Eerst mijn eigen kinderen, gewoon voor de lol. Maar omdat de vraag naar mijn specifieke manier van kinderfotografie steeds groter werd in mijn omgeving, ben ik inmiddels ook werkzaam als kraamfotograaf. Gewoon omdat ik het leuk vind! Daarover meer te zien en lezen op www.kraamfotograaf.nl.

 © 2000-2015 Rob Keeris Fotografie

error: Content is protected !!